O nama

Kulturno-umjetničko društvo  "Anka Ošpuh" osnovano je 1976. godine. Osnovale su ga 22 žene iz Ludbrega i okolice s ciljem čuvanja narodne tradicije i običaja. Društvo je počelo s folklornom grupom, a u narednim godinama s radom započinje tamburaška grupa kao pratnja folkloru, dramsko-recitatorska i ritmička grupa. Od osnivanja do danas društo djeluje neprekidno. Danas broji oko 15 članova, pretežito djece i mladih, koji djeluju kroz 11 grupa: veliki folklorni ansambl, tamburaški sastav "Pajdaši" , dvije grupe dječjeg folklora, pet grupa modernog plesa, ženska vokalna skupina "Pajdašice" i dramska grupa "Kešneri".

Status, djelatnosti i ciljevi udruge

Kulturno-umjetničko društvo  "Anka Ošpuh" Ludbreg je nestanačka, nevladina i neprofitna udruga u kojoj nije dozvoljena rasna, rodna, nacionalna, vjerska, socijalna i politička diskriminacija te kršenje sloboda i prava čovjeka.

Prvenstveni ciljevi Udruge su poticanje, razvijanje i unaprijeđenje kulture, očuvanje etno baštine na području Ludbrega i Varaždinske županije te Republike Hrvatske u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje folklornog i suvremenog plesa, tradicijske glazbe, zborskog pjevanja  i pjevanja u manjim sastavima, scenskih izvedbi, ali i ostalih vidova umjetničkog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma.

Ciljeve Udruga ostvarije kroz okupljanje građana koji se bave glazbom i plesom, okupljanje građana radi očuvanja kulturne baštine zavičaja, izvođenje glazbenih, plesnih i dramskih djela domaćih i stranih, poznatih i nepoznatih autora na prigodnim priredbama i koncertima, unaprijeđenje kulturnog i umjetničkog repertoara Udruge, organiziranje i sudjelovanje u kulturnim manifestacijama, okupljanje članova na drugim kulturnim projektima.